Paycover en UPTR stellen boek over loon- en arbeidsvoorwaarden voor

Het sociaal secretariaat Paycover en de UPTR hebben een boek uitgegeven over de specifieke sectorale reglementering inzake loon- en arbeidsvoorwaarden die van toepassing is op bedienden die actief zijn PC 226.

“Deze bundeling was meer dan noodzakelijk gezien deze reglementering oorspronkelijk geschreven werd voor de ondernemingen die actief waren in de import, export, doorvoer en buitenlandse handel en voor de maritieme en expeditiekantoren. Slechts veel later werd zij ook van toepassing voor de transport en logistieke bedrijven zonder dat ooit tegemoetgekomen werd aan de concrete behoeften van deze bedrijven. Eén en ander heeft evenwel bijzondere gevolgen voor de tewerkstellingsvoorwaarden, dewelke op vandaag nog steeds doorwerken, van deze laatste groep bedienden, die momenteel met meer dan 35.000 zijn”, zegt Bruno Velghe van Paycover.
Michaël Reul (UPTR) voegt toe: “Deze brochure maakt deel uit van één van de belangrijkste doelstellingen van een beroepsfederatie. Namelijk het juist informeren van haar leden over alle aspecten van het beheer van hun onderneming. Deze brochure ligt in het verlengde van de inspanning om een overzicht te creëren van de loon- en arbeidsvoorwaarden die gelden voor de arbeiders van het PC 140.03.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo