PFS opent tweede hub in Luik

De Amerikaanse logistieker PFS, die al meer dan 20 jaar actief is in de Liege Logistics zone, zal over enkele weken een tweede hub openen in de Luikse regio. PFSWeb zal namelijk de samenwerking met Weerts Supply Chain uitbreiden, die een deel van de 35.000 m2 die het in het Trilogiport-gebied bouwt, ter beschikking zal stellen en die het ook operationeel zal ondersteunen.

“Dit is veel meer dan alleen het huren van ruimte”, legt Norbert Dumoulin, Business Development Director bij Weerts Supply Chain, uit. “In eerste instantie zal PFS ongeveer 10.000 m2 van de 35.000 m2 van het gebouw dat wij momenteel in Trilogiport afwerken in beslag nemen, maar wij zullen onze medewerkers ook ter beschikking stellen om hun ontwikkeling te ondersteunen.” Wat PFS betreft, is de opening van een tweede hub in de Luikse regio bedoeld om het hoofd te bieden aan de stijgende volumes net voor de feestdagen. De site zal de waterweg gebruiken voor zijn inkomende stromen, en PFS vindt het bijzonder goed gelegen om de Nederlandse en Duitse consumenten te bereiken.

Wat WSC betreft, is de verhuizing van een eerste klant naar het nieuwe Trilogiport-magazijn over een week of twee gepland, opnieuw met interessante vooruitzichten voor de nabijgelegen containerterminal. Norbert Dumoulin bevestigt dat het vrieshuis, dat eveneens in aanbouw is in de Trilogiport, nog voor het einde van het jaar operationeel zal zijn. Het zal 35.000 palletplaatsen bieden in een sterk geautomatiseerde omgeving en zou de grootste ‘vriezer’ van Oost-België moeten zijn.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo