Scania gaat autonome trucks (L4) tussen Södertälje en Jönköping testen

Binnen de Traton-groep is Scania duidelijk toonaangevend in het onderzoek op het gebied van autonoom rijden. Door gebruik te maken van de steeds nauwere relatie tussen Traton en het Amerikaanse bedrijf TuSimple, zal Scania niveau 4 autonome trucks ontwikkelen die onder reële omstandigheden in Zweden zullen worden getest.

TuSimple heeft een deel van de technologie ontwikkeld die nodig is om een volledig autonoom voertuig te bedienen. Traton heeft onlangs een belang van 11 procent in het in San Diego gevestigde bedrijf verworven en TuSimple zal Scania voorzien van de technologie om een aantal vrachtwagens te bouwen voor gebruik op de snelweg tussen de Scania-fabriek in Södertälje en Jönköping. De voertuigen worden geacht deel uit te maken van het wagenpark van Scania Transport Laboratory, de Scania-dochteronderneming die goederen vervoert voor de verschillende Zweedse fabrieken van de groep en alle door Scania ontwikkelde innovaties test. De timing van het proefproject is nog niet bekend, maar Scania heeft al plannen aangekondigd om naast Zweden ook niveau 4 autonome trucks in Duitsland en ‘andere landen’ in te voeren.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

Constructie Tafel Scania in spectaculaire groeve met topondernemers

De Groene Tafel is terug, ditmaal in een compleet andere omgeving en gefocust op het bouwsegment. We bekijken hoe deze krachtpatsers functioneren in ruwer gebied en wat De Ceuster & Co en Bouwmaterialen Delgouffe zelf te zeggen hebben over hun voertuigen. De bouwsector is allesbehalve standaard. En dat geldt ook voor de vrachtwagens die hiervoor […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo