Schmitz Cargobull ervaart een V-vormig herstel

De Europese leider op het gebied van getrokken materiaal, Schmitz Cargobull, heeft sterk geleden onder de gevolgen van de coronaviruscrisis, maar merkt de eerste tekenen van een herstel van de markt op. Zij heeft zelfs haar eerste uitzendkrachten opnieuw aangenomen.

Schmitz Cargobull had al de eerste tekenen van een economische vertraging in 2019 gevoeld, en de eerste twee maanden van 2020 waren paradoxaal genoeg nogal bemoedigend geweest. Dat was voordat Covid-19 toesloeg, en de impact was enorm bij Schmitz Cargobull, die ook rekening moest houden met een daling van het marktaandeel. Over het hele boekjaar 2019/2020 is de productie dus gedaald van 63.495 naar 46.125 eenheden.

Zoals Andreas Schmitz (voorzitter van de raad van bestuur) vanochtend heeft uitgelegd, is de economische opleving, met name in Duitsland, gelukkig vrij uitgesproken en V-vormig, wat zich weerspiegelt in een herstel van de orders en een verhoging van de productiecijfers sinds het einde van de zomervakantie rechtvaardigt. Schmitz Cargobull heeft zelfs meer dan 300 werknemers met een tijdelijk contract in dienst genomen om een personeelsbestand van 5400 werknemers met een vast contract aan te vullen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo