blank

Sligro koopt Scania’s op CNG

Sligro Food Group Belgium heeft haar plan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen vertaald in de aankoop van twee Scania P280-vrachtwagens op CNG om haar ecologische voetafdruk te verkleinen.

Sligro, een van de toonaangevende voedingsdistributeurs in België, is actief in ons land sinds de overname van Java in 2016 en ISPC in 2017. De Nederlandse groep opereert vanuit Antwerpen, Gent en Luik en levert voornamelijk aan de horeca met Sligro-ISPC, terwijl Java Foodservice aanwezig is in ziekenhuizen, woonzorgcentra en institutionele klanten, waar het vaak grotere volumes levert. Beide takken werken volgens de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen van de Sligro groep.

Voor de transportactiviteiten, waarvoor 90 voertuigen, waaronder 60 vrachtwagens, worden ingezet, heeft dit net geleid tot de aankoop van twee Scania P280 CNG-aangedreven vrachtwagens die zijn uitgerust met een elektrische koelgroep. De nieuwe voertuigen zullen bijvoorbeeld in Antwerpen worden ingezet en worden gebruikt om twee nieuwe technologieën te valideren, zoals logistiek directeur Bart Hallemeesch uitlegt. “We hebben de vrachtwagens net in gebruik genomen, maar de eerste feedback van de chauffeurs is bijzonder positief. De aandrijving is stiller en genereert minder trillingen dan dieselmotoren, wat bijdraagt aan het comfort van de bestuurder en de rust in de gebieden waar ze leveren. Dit is een extra voordeel, vooral in ziekenhuizen en woonzorgcentra. »

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo