Thuisbezorging: twee Franse groepen zetten voet in België

In snelle opeenvolging hebben twee grote spelers op het gebied van thuisbezorging van meubels en huishoudelijke apparaten, die voorheen beperkt waren tot de Franse markt, zich in België gevestigd: Agediss en VIR Transport.

De levering van volumineuze pakketten is een markt die zichtbaar de eetlust van internationale groepen opwekt. Te beginnen met Agediss, een Frans bedrijf dat een dochteronderneming is van de Duitse groep Otto en dat zich profileert als de Franse leider in de levering van meubels en omvangrijke producten aan professionals en particulieren. Agediss beschikt over een eigen wagenpark van 300 voertuigen en 37 agentschappen. Volgens de Franse site Voxlog heeft Agediss zojuist de thuisbezorging van Mondial Relay Belgium overgenomen, die is omgedoopt tot Agediss Belgium en een agentschap in Tubize exploiteert. Het wordt geleid door Dominique Lepoudre, die voorheen Operations & Logistics Manager was bij EC-Hub in Luik.

Daarnaast heeft de Franse groep VIR Transport, die ook gespecialiseerd is in logistiek en transport van meubelen, een dochteronderneming opgericht in Nijvel om haar activiteiten daar te ontwikkelen. VIR Transport heeft ongeveer 850 mensen in dienst en werkt onder andere voor Amazon.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo