TLV met le gouvernement fédéral au pied du mur

Enkele uren voor de vorming van een nieuwe volwaardige federale regering wil Transport en Logistiek Vlaanderen opnieuw een aantal dossiers op tafel leggen waarop de toekomstige uitvoerende macht nog invloed kan uitoefenen op de toekomst van de Belgische transporteurs.

In een korte video op Youtube wijst secretaris-generaal Lode Verkinderen in het bijzonder op drie dossiers, afkomstig van de eisenbundel die TLV vóór de verkiezingen van 2019 aan alle politieke partijen had voorgelegd:

  • de noodzaak om effectief toezicht te houden op de correcte toepassing van de nieuwe regels die voortvloeien uit het mobiliteitspakket, met name wat betreft de wekelijkse rusttijd in de cabine, maar ook, zodra deze maatregelen van kracht zijn, de noodzaak om ervoor te zorgen dat in het buitenland geregistreerde vrachtwagens om de acht weken naar hun land van herkomst terugkeren, dat lichte bedrijfsvoertuigen die internationaal vervoer verrichten zich aan de opgelegde regels houden en dat de chauffeurs onderworpen zijn aan het socialezekerheidsstelsel dat overeenkomt met hun werkelijke activiteitsprofiel;
  • Om de resterende loonhandicap tussen België en zijn buurlanden op te vangen, herinnert TLV aan zijn verzoek (gedeeld door de andere federaties) om de niet-productieve uren van beroepschauffeurs vrij te stellen van sociale lasten;
  • het behouden van professionele diesel.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo