TLV: Schaf onnodig corona-attest voor vrachtwagenchauffeurs af

Nu rode zones in Europa niet langer verboden zijn als reisbestemming wil Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) dat vrachtwagenchauffeurs niet langer verplicht worden het zogenaamde ‘passenger locator form’ in te vullen. De Vlaamse beroepsorganisatie roept de overheid op om alle coronaformaliteiten voor de transportsector tot een strikt minimum te beperken.

Vrachtwagenchauffeurs begeven zich om puur professionele redenen naar rode zones. Toch moeten ze het duidelijk voor toeristen bestemde ‘passenger locator form’ invullen. Komen de vrachtwagenchauffeurs uit een rode zone, dan ontvangen ze net als toeristen een quarantaine-sms en een QR-code om zich te laten testen. Deze sms en de uitnodiging voor de test mogen ze vervolgens negeren.

Het formulier invullen vergt veel tijd en praktische beslommeringen, en dat terwijl het niet eens nodig is. Daarom vraagt TLV aan de overheid om deze verplichting voor truckers af te schaffen. Een vrachtwagenchauffeur zit bovendien constant alleen in zijn of haar vrachtwagen, heeft weinig tot geen contact met mensen, en volgt de veiligheidsmaatregelen wanneer er contact is.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo