TomTom maakt weg vrij voor autonoom rijden

TomTom lanceert TomTom RoadCheck, een product waarmee autofabrikanten van autonome voertuigen kunnen bepalen waar het veilig is voor bestuurders om geautomatiseerde rijfuncties te activeren.

Met RoadCheck kunnen autofabrikanten de high definition kaartgegevens van TomTom gebruiken om de geautomatiseerde rijfuncties van hun voertuigen te begrenzen binnen een zogenaamd operationeel design domain (ODD). Dit maakt het mogelijk om autonoom rijden onmogelijk te maken b.v. in perioden van slecht weer, in tunnels en bij wegwerkzaamheden. Dit is volgens TomTom een primeur en wordt in 2021 ingezet bij een eerste productiemodel in de Verenigde Staten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo