Transportfederaties vragen veiligheidsmaatregelen bij digitale vrijgave van containers

TLV, Febetra en UPTR vragen aandacht voor de veiligheid van vrachtwagenchauffeurs in het kader van de digitale vrijgave van containers in de haven van Antwerpen. Ze vrezen dat de drugsmaffia vrachtwagens zal overvallen wanneer ze het moeilijker heeft om zich toegang te verschaffen tot de containers binnen de haven. De transportfederaties vragen dat er versneld werk gemaakt wordt van een 100 % scanning van containers. Dat zorgt voor een beveiligde haven, maar ook voor transporten die in alle veiligheid kunnen uitgevoerd worden.

Het Havenbedrijf Antwerpen communiceerde midden september over de digitale vrijgave van containers in de haven van Antwerpen. Vanaf 1 januari 2021 wordt de Certified Pick up (CPu) van containers geïmplementeerd. Bedoeling van CPu is om het genereren van die pincode te digitaliseren waarbij veiligheid en efficiëntie centraal staan en misbruik zoveel als mogelijk wordt uitgesloten. De federaties juichen een verdere beveiliging van de haven van Antwerpen toe en denken dat het digitaliseren van de processen in de haven een win-winsituatie betekenen voor alle betrokken partijen. Het werk van de vervoerder wordt vergemakkelijkt wanneer hij bijvoorbeeld de absolute zekerheid heeft dat de afgehaalde container op douanevlak volkomen in orde is.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo