Truckmarkt: het pseudo-goede nieuws van augustus

Op het eerste gezicht had de Belgische markt een zeer goede maand augustus, maar de toename van het aantal registraties op maandbasis kan wellicht worden verklaard door twee factoren die niets te maken hebben met een economische opleving.

Op papier zijn de cijfers echter bemoedigend: + 10,2% onder dan 16 ton en + 6,3% voor zware vrachtwagens. Deze cijfers maken het mogelijk om een (klein) deel van de achterstand in te halen die sinds het begin van het jaar is opgelopen, aangezien de Belgische markt in de eerste acht maanden van het jaar nog steeds een daling van respectievelijk 43,9% en 26,3% laat zien. Twee factoren temperen echter het optimisme: ten eerste is augustus 2019 geen ideale basis voor een vergelijking, aangezien die maand nog te lijden had onder het fenomeen van vroege leveringen vóór de invoering van de nieuwe digitale tachograaf op 1 juli 2019. Anderzijds moesten, zoals Febiac aangeeft, de laatste voertuigen in voorraad die aan de OBD-C-emissienorm voldoen, vóór 1 september 2020 worden geregistreerd. De inschrijvingen van opleggers zijn nog steeds 34% lager op maandbasis en 38% voor het cumulatieve totaal van de eerste acht maanden van 2020.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo