Type HG is Citroën Jumpy met retro looks

Na de door de klassieke Citroën HY geïnspireerde Type H ombouw van de Citroën Jumper, komt het er nu een kleinere Type HG op basis van de Jumpy en de Space Tourer. De volledige voorkant, de zijpanelen en de achterkant krijgen de kenmerkende ‘golfplaten’ look van het iconische model. Moderne techniek in een retro verpakking, ideaal voor hippe thuisleveringen of als opvallend (rijdend) uithangbord.

De kit is ontworpen door David Obendorfer en wordt gebouwd door de Italiaan Fabrizio Caselani (Carrosserie Caselani). De ‘G’ in HG komt van een project uit de jaren ’40 voor een kleine bestelwagen bij Citroën die uiteindelijk nooit geproduceerd werd. De Type HG zal beschikbaar zijn voor de verschillende versies van de Jumpy, in drie koetswerklengtes en als gesloten bestelwagen, dubbele cabine of uitvoering voor personenvervoer (Space Tourer), en zelfs als camper. Hoeveel het model zal kosten, is nog niet bekend.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo