UTA lanceert SmartCockpit applicatie

Naast de tankkaarten lanceert UTA (een dochteronderneming van de Edenred groep) een applicatie die online en op de smartphone beschikbaar is en die transporteurs in staat stelt om hun tankstrategie te optimaliseren.

De SmartCockpit app is beschikbaar in 10 Europese landen (Oostenrijk, België, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Polen en Spanje) en heeft als doel transportbedrijven te helpen bij het beter plannen van de tankbeurten. Om dit te doen moet de applicatie door de gebruiker worden aangedreven: elk voertuig in het wagenpark moet worden geregistreerd in de database, en de bestuurder moet zijn brandstofniveau invoeren aan het einde van zijn tour. Er is dus geen automatische verbinding via de can-bus. Afhankelijk van de gecodeerde data geeft de SmartCockpit app aanbevelingen om het dichtstbijzijnde station te vinden en/of de meest interessante prijs aan de pomp aan te bieden. Volgens UTA kan dit soms tot 10 cent per liter besparen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo