V+ hydrostaat maakt Linde 1202 heftruckreeks zuiniger

De thermische heftrucks uit de Linde 1202 reeks (H20-H35) maken nu gebruik van een nieuwe Deutz-motor en van een V+ Hydrostaat. Dankzij deze combinatie gaan de vorkheftrucks minder hoog in de toeren met een lager energieverbruik als gevolg.

Volgens Linde verbruikt de 1202 reeks (H20-H35) nu tot wel 30% minder brandstof dan concurrerende modellen. ‘In vergelijking met concurrerende heftrucks kan hierdoor zo’n 2.000 euro aan brandstof worden bespaard per schijf van 1.500 werkuren’, aldus Stefan Prokosch, IC-heftrucks expert bij Linde Material Handling. Deze cijfers werden gedeeltelijk bevestigd door een onafhankelijke test van TÜV Nord, waarbij meerdere heftrucks eenzelfde opdracht moesten uitvoeren. De Linde H20-H35 trucks lieten niet alleen een lager brandstofverbruik optekenen, maar hadden ook nog eens minder tijd nodig dan hun concurrenten om eenzelfde lading te verwerken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo