Werkgevers anticiperen op banenverlies

De Belgische werkgevers in de sector Transport & Logistiek lijken zich ten volle bewust te zijn van de nakende economische crisis: nadat ze voor het tweede en derde kwartaal relatief optimistisch waren gebleven, verwachten ze nu een inkrimping van hun personeelsbestand.

De laatste ManpowerGroup Werkgelegenheidsbarometer geeft aan dat de werkgevers in Transport & Logistics pessimistischer zijn dan drie maanden geleden, waarbij de Net Employment Outlook negatief wordt (-3, een daling van 4 punten ten opzichte van het vorige kwartaal en 12 punten minder dan in het laatste kwartaal van 2019), aangezien 10% van de werkgevers verwachten dat hun personeelsbestand tegen eind december zal toenemen, terwijl 14% van plan is het personeelsbestand te verminderen. Drie andere sectoren bevinden zich in dezelfde situatie: de verwerkende industrie (-1), de groot- en detailhandel (-7) en vooral de horeca (-22). Volgens Manpower bereiden werkgevers zich ook voor op een langere crisis dan ze aanvankelijk hadden verwacht.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo