Xwift : “Intensief bezig zijn met HR geen heilig middel om chauffeurs te vinden”

Vorige week kondigde VIL de lancering aan van een nieuw project gericht op het faciliteren van de werving en het behoud van vrachtwagenchauffeurs. Xwift is één van de deelnemende bedrijven. HR Project Manager Hans Van den Wyngaert legt uit waarom.

Xwift probeert al jaren manieren te vinden om de instroom en retentie van chauffeurs te verhogen. Hans Van den Wyngaert, HR Project Manager & Quality Controller: “Wij zetten al enkele jaren intensief in op human resources, wat voor een kmo niet evident is. We werken met zes trajectcoaches en hebben twee jaar geleden zelfs een bonussysteem uitgewerkt waarmee chauffeurs na twee jaar een bedrijfswagen kunnen krijgen. Maar ook dit blijkt geen zaligmakend middel om personeel te kunnen behouden. In de plaats van een concurrentiestrijd aan te gaan, willen we graag met andere transportfirma’s en verschillende actoren een oplossing zoeken om enerzijds het imago van de transportsector en het beroep van chauffeur te verhogen, anderzijds de instroom en retentie te verhogen. Dit project van VIL kwam dan ook als geroepen. Het is namelijk een bedrijfsoverstijgend probleem dat op sectoraal en Vlaams, Federaal en/of zelfs Europees niveau moet aangepakt worden. We zijn dan ook oprecht blij dat we mee mogen werken aan dit project.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo