Berry Trans stapt over op LNG met Scania

Berry Trans wil extra inspanningen leveren voor het milieu en gaat op dat vlak met LNG-trucks van Scania rijden. Ondertussen zijn 5 van de 12 Scania vrachtwagens geleverd.

 

Berry Trans verzorgt voornamelijk het transport voor klanten in de voedingsindustrie, zoals Lidl, AB Inbev en Coca-Cola. Vandaag is het met een vloot van om en bij de 100 vrachtwagens een grote speler op de markt. Bij veel klanten staat duurzaamheid hoog op de agenda. “Ook bij het transport van hun producten willen ze natuurlijk een zo beperkt mogelijke impact op klimaat en milieu, en daar gaan wij met plezier in mee,” zegt Berry Trans-zaakvoerder Fatih Malcikan. “Toen het tijd was om de vloot uit te breiden, hebben we samen met Scania een dossier opgesteld om de duurzame aspecten van LNG-trucks toe te lichten. De 12 nieuwe LNG-trucks die we bestelden, 10 trekkers en twee bakwagens, zijn het bewijs dat deze oplossing deel kan uitmaken van een duurzame aanpak.” Ondertussen zijn 5 van de 12 Scania vrachtwagens geleverd. Ondanks initiële terughoudendheid, vallen ze nu goed in de smaak bij de chauffeurs. 

Berry Trans koos in dit geval voor een volledig dienstenpakket van Scania, met financiering en onderhoud. “De voorwaarden die we kregen zorgden ervoor dat het interessanter was om de service bij Scania te laten uitvoeren dan het zelf te doen. We hebben dus niet lang moeten twijfelen,” aldus Berry Trans-COO Abdil Malcikan. De service vindt plaats bij Scania Drongen en Hamme.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

Constructie Tafel Scania in spectaculaire groeve met topondernemers

De Groene Tafel is terug, ditmaal in een compleet andere omgeving en gefocust op het bouwsegment. We bekijken hoe deze krachtpatsers functioneren in ruwer gebied en wat De Ceuster & Co en Bouwmaterialen Delgouffe zelf te zeggen hebben over hun voertuigen. De bouwsector is allesbehalve standaard. En dat geldt ook voor de vrachtwagens die hiervoor […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo