Charge4Europe viert 100.000ste laadpunt

Charge4Europe, de joint-venture van DKV Mobility en innogy eMobility Solutions, heeft zijn 100.000e oplaadpunt in werking gesteld. Eind dit jaar moet het oplaadnetwerk van Charge4Europe zijn uitgegroeid tot zo’n 120.000 laadpunten.

Charge4Europe is operationeel sinds 2019 en is uitgegroeid tot één van Europa’s grootste netwerken voor het opladen van elektrische en plug-in hybride voertuigen, gericht op de B2B-sector. Het staat niet in rechtstreeks contact met eindgebruikers, maar biedt zijn vennoten toegang tot een merkonafhankelijk netwerk van oplaadpunten. De joint-venture biedt alleen al in Duitsland toegang tot ongeveer 30.000 laadpunten. De rest van het netwerk bevindt zich in Oostenrijk, België, Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Italië.

Het aantal oplaadpunten en landen wordt continu uitgebreid. “Elektrisch rijden zit internationaal in de lift. Grensoverschrijdend opladen is cruciaal voor het succes van elektromobiliteit. Bij Charge4Europe richten we ons in dit verband dan ook op de grote wagenparken,” zegt Arjan van der Eijk, CEO/COO van innogy eMobility Solutions GmbH.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo