CMB bouwt eerste waterstoftankstation in Antwerpen

Vandaag start CMB.TECH met de werken aan het eerste waterstoftankstation in Antwerpen. Volgens CMB is het het eerste waterstoftankstation ter wereld dat groene waterstof produceert en kan leveren aan auto’s, bussen, vrachtwagens én schepen.

CMB.TECH is een onderdeel van CMB (Compagnie Maritime Belge). Recent lanceerde CMB de Hydroville, ‘s werelds eerste erkende passagiersvaartuig dat waterstof en diesel verbrandt in een dieselmotor. Tot op heden wordt de Hydroville van waterstof voorzien met een flessentrailer, maar als je grotere schepen wil voorzien van waterstof, heb je een tankstation nodig.
“Vanuit CMB.TECH hebben we de ambitie om dé referentie te worden op vlak van waterstoftechnologie voor de grootindustrie met de focus op de maritieme -en transportsector. Het beschikken over een waterstoftankstation is hierbij essentieel. We willen aantonen dat de technologie klaar is om op te schalen en we vanuit de maritieme sector een voortrekkersrol spelen in de energietransitie. We hopen alvast dat het andere bedrijven aanzet om stappen te zetten in het gebruik van waterstof als brandstof van de toekomst.”, vertelt Roy Campe – Managing Director van CMB.TECH.
Het publieke gedeelte is toegankelijk voor iedereen om te tanken met een wagen op waterstof of om een elektrische wagen te laden aan een ultra snelle laadpaal. De officiële opening is voorzien voor maart 2021.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo