Dachser levert 100 % emissievrij in Freiburg

Dankzij een mix van elektrische voertuigen (Fuso eCanters, StreetScooters en wisselbak-fietsen) levert Dachser al zijn zendingen in het centrum van Freiburg emissievrij. Hiermee wordt de CO2- uitstoot per transport met gemiddeld 26 % gereduceerd, de uitstoot van fijnstof met ongeveer 47 % en de uitstoot van stikstofoxide met ongeveer 41 % verminderd.

Alle B2B- en B2C-klanten In het stadscentrum van Freiburg ontvangen al hun groupage zendingen volledig emissievrij. “We hebben twee jaar geleden met succes elektrisch ondersteunde wisselbak-fietsen geïntroduceerd, dus dit is nu de volgende logische stap om ons steentje bij te dragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en het leven in het centrum van Freiburg”, zegt Michael Gaudlitz, General Manager van het logistieke centrum van Dachser in Freiburg. Dachser zet een volledig elektrische Fuso eCanter van 7,5 ton in en bij transportpartner VeloCarrier worden kleinere zendingen overgezet op de elektrisch ondersteunde wisselbak-fietsen of StreetScooters voor de aflevering.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo