Dagelijkse spoorverbinding tussen Luik en China

Het trimodale havengebied van Renory (Luik) ontvangt dagelijks een trein uit China. De spoorverbinding tussen China en Luik is sinds eind 2018 geïntensiveerd en de regelmatige aankomst van treinen met medische apparatuur rechtstreeks uit Chengdu sinds juli heeft er een dagelijkse verbinding van gemaakt.

De onderneming Liège Container Terminal (Novandi), gevestigd op een deel van het Luikse trimodale havengebied van Renory, heeft verschillende partnerschappen gesloten, met name met de spoorwegmaatschappij Linéas, met het oog op het organiseren van dit spoorwegverkeer tussen Chengdu en Luik. De frequentie van deze spoorverbinding steeg van aanvankelijk eens per maand tot nu meerdere keren per week. Sinds juli 2020 werden in totaal meer dan 1.400 containers per spoor naar Renory vervoerd. Deze treinverbinding, bestaande uit 41 containers, brengt medische apparatuur naar Luik, waaronder duizenden maskers uit China voor het Verenigd Koninkrijk.  Deze medische apparatuur wordt vervolgens per trein en schip van Renory naar de Beneluxlanden en naar het Verenigd Koninkrijk verscheept.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo