DB Schenker breidt elektrische vloot uit met 36 FUSO eCanter

DB Schenker neemt de komende maanden 36 nieuwe FUSO eCanter voertuigen in dienst die het zal inzetten in 11 Europese landen. Met de aanwinst wordt de logistieker met 41 eCanter voertuigen FUSO’s grootste elektrische fleetklant. DB Schenker maakt al sinds 2018 gebruik van de eCanters voor leveringen in het stadscentrum van Berlijn. Sinds vorig jaar is dat ook het geval in Parijs, Frankfurt en Stuttgart.

De voertuigen hebben een laadvermogen van 3,2 ton en zijn uitgerust met een 129 kW motor. Met een rijbereik van ongeveer 100 km is de 7,49 ton vrachtwagen geschikt voor leveringen in stadscentra zonder lokale uitstoot. Opladen kan in AC of DC en neemt ongeveer 90 minuten in beslag via een snellaadstation. Naast de eCanters maakt DB Schenker in Leipzig ook gebruik van een elektrische Mercedes-Benz eActros.

FUSO bouwt op dit moment de 36 eCanters in zijn Europese fabriek in Tramagal, Portugal. Daarna worden ze voorzien van een box voor de levering van pakketten. Voor de Duitse markt gebeurt dat bij Spier. De levering van de voertuigen starten voor het einde van het jaar plaats. Het voertuig wordt sinds 2017 in kleinserie gebouwd en wereldwijd zijn ongeveer 200 stuks in gebruik. Het bedrijf verzamelt data van de voertuigen die het gebruikt voor de verdere ontwikkeling. Daarmee moet FUSO bijdragen aan de duurzaamheidsstrategie van Daimler, dat alle nieuw geleverde voertuigen in Europa, Noord-Amerika en Japan ‘tank-to-wheel’ CO2-neutraal wil hebben tegen 2039.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo