De winnaars van de Trailer Innovation Award 2021 zijn bekend

Ondanks de opheffing van de IAA in Hannover werden de meest interessante innovaties op het gebied van getrokken materieel nog steeds tentoongesteld, zij het virtueel. De winnaars van de prijzen zijn nu bekend gemaakt.

Body
De Nederlandse carrosseriebouwer Knapen won met zijn Exside oplegger, die een bewegende vloer en snel te openen zijdeuren combineert, voor Kässbohrer en Schwarzmüller.

Chassis
Het door Scheuerle (Tii Group) gepresenteerde Rotor Blade Transport System maakt het mogelijk om windturbinebladen tot 80 meter te transporteren volgens een ‘plug-and-play’ principe dat uniek is op de markt. De twee andere winnaars zijn Schwarzmüller en BPW.

Components
Kässbohrer (foto) won de jurystem met een RUPD-5K1 onderrijbeveiligingssysteem dat kan worden ingeklapt en in hoogte kan worden versteld. De andere twee winnaars zijn D-Tec en Schmitz Cargobull.

Concept
Fliegl overtuigde de jury met de Swap Train, een combinatie van transporteenheden die een wegtrein met drie 7,45 m smobiele lichamen creëert. De andere twee winnaars zijn Humbaur en Schmitz Cargobull.

Environment
Schmitz Cargobull nam hem mee met zijn S.KO van oplegger uitgerust met energieterugwinningsassen. De Nederlandse transporteur Emons eindigde als tweede met een semi uitgerust met Solar-On-Top zonnepanelen, voor Van Eck Trailers.

Safety
Krone wint met de Light Safety Sandwich Floor, een vloer die licht is maar een uitstekende wrijvingscoëfficiënt biedt om de lading gemakkelijk vast te zetten. Schmitz Cargobull en Schwarzmüller zijn de andere twee winnaars.

Smart Trailer
Thermo King wil een revolutie teweegbrengen in het koeltransport met de Advancer A-Serie, een nieuwe generatie koelunit voor opleggers. Het Ierse bedrijf won voor Kässbohrer en Feldbinder.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo