ECDC vertienvoudigt opslagcapaciteit

De Luikse logistieker ECDC Logistics, gespecialiseerd in e-commerce logistiek, heeft onlangs een nieuw magazijn in de Liege Logistics zone in gebruik genomen, waardoor de totale opslagoppervlakte op 15.000 m2 komt, vergeleken met slechts 1.500 m2 enkele maanden geleden.

Het bedrijf ECDC Logistics, dat in 2015 is opgericht, maakt momenteel een nogal duizelingwekkende groei door. De winnaar van de prijs Logistics Project of the Year 2018 stelt momenteel 89 mensen tewerk en is actief op verschillende sites rond de luchthaven van Luik. “We bezetten 5.760 m2 in gebouw B6, dat tot de Weerts Group behoort, 4.600 m2 in Grâce-Hollogne in het voormalige GLS-sorteercentrum en nu 2.500 m2 in het gebouwencomplex dat Moury langs de spoorlijn bouwde”, legt Patrick Hollenfeltz, gedelegeerd bestuurder van het bedrijf, uit. “Met deze drie gebouwen kunnen we heel verschillende goederenstromen apart beheren: express in Grâce-Hollogne, containerstromen en luchtvracht in de B6 en we kunnen nu de fulfillment in ons nieuwe gebouw verder ontwikkelen. »

Daarnaast heeft ECDC Logistics een eigen transportvergunning gekregen en begint het met de ontwikkeling van een eigen wagenpark. “Voorlopig is het beperkt tot vier trekkers en vijf megatrailers, omdat we het wegtransport alleen zien als een toegevoegde waarde voor onze bestaande klanten in piekperiodes”, besluit Hollenfeltz.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo