[ADVERTORIAL] Eeckhout Transport: van papier naar digitaal met EuroTracs

Toen Wim Bradt vier jaar geleden Eeckhout Transport overnam, werkte iedereen er nog op papier. “We hebben na de overname de overstap gemaakt naar eTrans – de Transport Management Software (TMS) van EuroTracs. Intussen gebruiken we zowat 75 procent van eTrans en zitten we in de fase van de volledig digitale omschakeling. Dat betekent tijdswinst en veel efficiënter werken.”

Eeckhout Transport schakelde niet enkel over van papier naar digitaal, het transportbedrijf uit Melle vernieuwde na de overname ook zijn volledige wagenpark. Het heeft nu 22 trailers, 15 trekkers en 2 bakwagens. Eeckhout doet alle transporten: bache, plateau, dieplader, uitzonderlijk vervoer en expresdienst.

“Toen we met eTrans startten, zijn we begonnen met de orders en de automatische planning”, zegt Wim Bradt. “Iedere chauffeur heeft nu een mobiel toestel in zijn voertuig. Op die manier weten de dispatchers waar de chauffeurs zich bevinden en kunnen ze hen eventueel een nieuwe order doorsturen. Vroeger gebeurde dat telefonisch, nu digitaal.”

CMR inscannen

Met het mobiel toestel kan de chauffeur foto’s maken – bijvoorbeeld van een schadegeval – en hij kan er ook mee scannen. Zo kan hij in zijn cabine een CMR inscannen die dan in het systeem wordt opgenomen en waar zijn collega’s van de administratie mee aan de slag kunnen.

Eeckhout Transport gebruikt ook de module voor de uurregistratie van de chauffeurs en de automatische loonberekening. “Op dit moment is die nog niet verbonden met ons sociaal secretariaat, maar dat gaat wel gebeuren in een volgende fase via het partner portaal.”

Het bedrijf uit Melle gebruikt ook de eTour module van eTrans. Die maakt op basis van parameters een planningsvoorstel en berekent de meest complexe routes. “Zo’n planningsvoorstel helpt onze dispatchers enorm”, zegt Wim Bradt.

Klantenportaal

Op dit moment start het bedrijf het klantenportaal van eTrans op. “Daarin kunnen onze klanten zelf hun transport inplannen en opvolgen. De klanten krijgen dan een login om hun order rechtstreeks in te voeren met het leveringsadres en de hoeveelheid vracht. Er hoeft dan geen telefoon of mail aan te pas te komen.”

Eeckhout Transport nam iemand in dienst om de module fleet management van eTrans te implementeren. Daarmee kan het beheer van het wagenpark gedigitaliseerd worden en heeft het bedrijf een digitaal overzicht over vervallen vergunningen, keuringsbewijzen, onderhoud en technische controle. Met deze module weet het bedrijf ook waar de wagens zich bevinden en kan het de rijstijl van de bestuurders opvolgen.

EuroTracs eTrans TMS

  • Betaal enkel voor wat u gebruikt;
  • Lage basisinvestering;
  • Snelle opstart;
  • Specifieke rekenmodules;
  • Software As A Service;
  • Integratie met bekende telematica operatoren;
  • Geïntegreerd met PTV kaartsoftware;
  • Nieuwe functionaliteiten voor iedereen beschikbaar.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo