[VIDEO] Einride Pod autonoom over het Top Gear circuit

Normaal gezien razen supercars over het circuit van het beroemde Britse tv-programma Top Gear, maar de autonome Einride Pod deed ook een poging en boekte een rondetijd van 2 minuten en 44 seconden, ‘een record’…

Daarmee was het meer dan anderhalve minuut trager dan de recordhouder, de Ferrari SF90 Stradale, en haalde het een topsnelheid van 80 km/u. De Einride pod deed het wel volledig autonoom, zonder Stig aan het stuur. Einride wilde met de ronde aantonen dat zijn Pod, capabel is om aan commerciële snelheden gebruikt te kunnen worden. Het bedrijf wil tegen 2023 autonome voertuigen leveren die voldoen aan de AET (Autonomous Electric Transport) level 4 norm, voor hogere snelheden over langere afstanden zonder chauffeur.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo