[ADVERTORIAL] Ford Transit Trail en Active: niet bang voor een uitdaging

Ford vult het al uitgebreide Transit gamma aan met enkele bijzonder aantrekkelijke nieuwe versies onder de naam Trail en Active. Deze meer avontuurlijke modellen zijn nu al beschikbaar op de grootste Transit, de Transit Custom en Tourneo en de Transit Connect en Tourneo Connect.

De nieuwe versies spreken in de eerste plaats klanten aan die hun voertuig nog flexibeler willen inzetten of die op zoek naar een specifiek voertuig dat verder kan gaan dan een standaard uitvoering.

Ford heeft de nieuwe Transit Trail en Transit Custom Trail speciaal ontwikkeld voor gebruik op uitdagend terrein. Beide versies hebben standaard een mechanisch sperdifferentieel (mLSD) op de aangedreven vooras, waardoor deze op de voorwielen aangedreven bedrijfswagens extra tractie kunnen uitoefenen op een onverharde of gladde ondergrond. Het mechanische sperdifferentieel is een ontwikkeling in samenwerking met het gespecialiseerde bedrijf Quaife. Als de ondergrond weinig grip biedt, brengt het sperdifferentieel automatisch het motorkoppel over naar het wiel met de meeste grip. Het standaard Electronic Stability Control systeem werd in functie van dit differentieel opnieuw ingesteld.

De Transit Trail kan bovendien in optie worden uitgerust met een intelligente vierwielaandrijving. Die baseert zich op de versie met aandrijving op de achterwielen maar kan naargelang de omstandigheden tot 50 % van het motorkoppel naar de vooras sturen. De vierwielaandrijving van de Transit Trail wordt bovendien ondersteund door de rijmodi ‘Slippery’ (glad), ‘Mud/Rut’ (modder/sporen) en ‘AWD Lock’ om het koppel gelijkmatig te verdelen over de voor- en achteras wanneer de grip het helemaal laat afweten.

Hun meer avontuurlijke aard weerspiegelt zich ook in hun uiterlijk en uitrusting, dankzij exclusieve extra’s, zoals de extra beschermpanelen langs de onderrand van de bumpers en de zijkant van de carrosserie. Ze hebben tevens een specifieke, zwarte Ford grille (herinnerend aan de Ranger Raptor), unieke, zwarte lichtmetalen wielen en Trail-logo’s op de voorportieren. Het interieur van de Trail-uitvoering is eveneens rijk uitgerust, met standaard lederen stoelbekleding, airconditioning en een verwarmde Quickclear voorruit.

De Transit Custom Trail is leverbaar als gesloten bestelwagen, bestelwagen met dubbele cabine en combi. Hij heeft een MTM van 3.000 tot 3.400 kilogram. De Transit Trail biedt nog meer koetswerkversies in de vorm van chassis-cabine en chassis-dubbele cabine in het segment tot 3.500 kilogram.

Zowel de Transit Trail als de Transit Custom Trail worden aangedreven door Fords veelgeprezen 2.0-liter EcoBlue dieselmotor met naar keuze 130, 170 of 185 pk.

Voor de Transit Custom Trail is er de optie voor de 2.0 EcoBlue Hybrid motoren. Deze ‘mild hybrid’ aandrijflijn recupereert energie tijdens het vertragen, slaat die op in een 48V accu en gebruikt ze later om het brandstofverbruik te drukken.

Veelzijdige Active voor het buitenleven

Naast de gespierde Trail versie kan de Ford klant ook opteren voor de Active stijl. Die onderscheiden zich door extra uitrusting met onder meer standaard dakrails en een aangepast koetswerk en interieuruitrusting.

blank

De Trail uitvoeringen openen nieuwe mogelijkheden voor hun eigenaars.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo