Hyzon Motors trekt Total aan als aandeelhouder

Hyzon Motors, die in Nederland waterstoftrucks gaat produceren, heeft onlangs met succes een nieuwe herkapitalisatie afgerond. Een van de nieuwe partners is energiegroep Total, via haar dochteronderneming Total Carbon Neutrality Ventures.

Hyzon Motors is de industriële uitloper van het Horizon Fuel Cell Technologies Pte Ltd consortium in Singapore. Dit consortium heeft zijn eigen brandstofceltechnologie ontwikkeld en heeft deze al in meer dan 400 bussen en vrachtwagens geïnstalleerd. Hyzon bouwt een fabriek in de Verenigde Staten en heeft al een industrieel partnership aangekondigd met het Nederlandse bedrijf Holthausen Clean Technology, dat zijn voertuigen gaat bouwen voor de Europese markt in de buurt van Utrecht. Volgens de beschikbare (computergegenereerde) beelden zal dit voertuig gebaseerd zijn op een DAF CF chassis. Hyzon kondigt aan dat het in de komende drie jaar 5.000 brandstofcelvoertuigen zal produceren en dat het in 2025 een productiecapaciteit van 40.000 eenheden per jaar zal bereiken.

Deze ambitieuze plannen hebben Total Carbon Neutrality Ventures dan ook overtuigd, dat zojuist heeft deelgenomen aan de nieuwe herkapitalisatie van Hyzon Motors voor een bedrag dat niet is gespecificeerd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo