IDS biedt HVO aan

International Diesel Service, onderdeel van de Q8-groep, breidt zijn aanbod uit met HVO. Deze fossielvrije brandstof is verkrijgbaar in drie truck-tankstations in België : Maasmechelen, Meer en vanaf november ook Herstal.

HVO (Hydro treated Vegetable Oil) is een dieselproduct dat volledig gemaakt is uit hernieuwbare grondstoffen. Het is de meest duurzame brandstof voor dieselvoertuigen op de markt met 30% minder uitstoot van fijnstof, 9% minder stikstofoxide en liefst 90% minder CO2 in vergelijking met gewone diesel. Deze pure HVO (HVO100) kan perfect getankt worden in gewone dieselmotoren (EN15940), zonder dat daar aanpassingen voor nodig zijn.

Na een succesvolle introductie in Zweden en Denemarken is IDS hiermee de eerste die fossielvrije brandstof aanbiedt via een vast tankstation in België. “Dit is een belangrijke nieuwe stap naar een duurzamer aanbod in onze stations. We zullen nu nauw opvolgen hoe onze klanten reageren op deze duurzamere brandstoffen en zullen ons aanbod hieraan blijven aanpassen”, zegt Hans Kats, Director Global Cards Business.

De maximaal officiële prijs voor HVO100 is 1,86 euro excl BTW.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo