Krachtigste zonnedak ter wereld bovenop logistiek gebouw

Op de Venlo Logistic Campus van Heylen Warehouses is het krachtigste zonnedak ter wereld in gebruik genomen. Met 48.040 zonnepanelen is het project van zo’n 20 voetbalvelden groot en genereert het 18 MegaWattpiek stroom voor een equivalent van zo’n 4.500 huishoudens. Daarmee wordt jaarlijks tot 12.000 ton minder CO2 uitgestoten.

Van bij het ontwerp is rekening gehouden met de zonnepanelen die op het dak zouden komen, ook qua veiligheid en verzekeringstechnische zaken. Een bewuste strategie van Heylen. “Logistieke panden zouden wel eens de energiecentrales van de toekomst kunnen worden,” vertelt Philippe Deschilder, CEO van Heylen Warehouses.

De stad Venlo mikte bij de aanleg van het Venlo TradePort Noord, waar de Heylen Warehouses Logistic Campus gevestigd is, op een ecologische insteek. Zo werd er nagedacht over de omgevingsinpassing, de mobiliteit op en rond het bedrijventerrein, en is er een middenspanningsdistributienetwerk aangelegd met voldoende capaciteit opdat de hernieuwbare energie terug aan het net zou kunnen worden gegeven.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo