MAN onthult waterstofstrategie

Op het gebied van alternatieve aandrijvingen voor het langeafstandsverkeer heeft MAN vandaag zijn strategie onthuld, die duidelijk gericht is op waterstof. Het Duitse merk gaat zijn eigen technologie ontwikkelen in samenwerking met twee Duitse universiteiten in een echte Hydrogen Campus in Neurenberg, op een locatie die momenteel gewijd is aan de productie van dieselmotoren.

De vorm zelf van deze samenwerking is interessant, omdat universiteitsstudenten en onderzoekers direct ter plaatse met MAN-specialisten zullen werken, wat de ideale voorwaarden voor een vruchtbare samenwerking moet scheppen. Het doel van de verschillende partners is om te werken aan de gehele waardeketen, van milieuvriendelijke waterstofproductie tot recycling.

“Als fabrikant staan we voor onze belangrijkste transformatie sinds de uitvinding van de dieselmotor. Vandaag de dag moeten we de elektrische aandrijving van de accu’s, de brandstofcellen en de verbrandingsmotoren op waterstof tegelijkertijd industrialiseren”, legt Dr. Frederick Zohm, Hoofd Onderzoek & Ontwikkeling bij MAN Truck & Bus, uit. Dit laatste punt is bijzonder interessant om op te merken, aangezien de brandstofcel nog steeds slechts wordt beschouwd als een van de mogelijkheden om tot een emissievrij langeafstandsvervoer te komen. Zaken die moeten worden voortgezet…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo