Featured Video Play Icon

Marijn Devalck test Renault Trucks C 440 en K 520

Een Renault Trucks C 440 en een K 520. Allebei robuust en geschikt voor de meest veeleisende opdrachten binnen de bouwsector.

De C 440 6×4 is voorzien van een HIAB 21 ton haakarmsysteem met flexcontrol. Dit voertuig heeft een 9 tons vooras en 26 ton lucht geveerde achterassen en beschikt over een Optidriver versnellingsbak met specifieke off-road software en een Optibrake+ retarder.

Op deze Renault Trucks C is Optitrack beschikbaar. Optitrack vormt een alternatief voor voertuigen met all-wheel-drive. Door het hydrostatische aandrijfsysteem op de voorwielen kan een voertuig met Optitrack zich vrijmaken uit lastige situaties vanaf 0 km/h.

Het grote voordeel van dit systeem is dat het aandrijfvermogen verhoogt, terwijl het voertuiggewicht beperkt blijft. Ook het brandstofverbruik blijft relatief gering.

Dit is de Renault Trucks K 520 8×4 met een CIF-kipper opbouw en hydraulische opklapbare achterbumper.  Dit voertuig is eveneens voorzien van een Optidriver versnellingsbak met extra lage kruipversnelling en Voight retarder. Vanbinnen is de wagen uitgerust met Roadpad+ met specifieke truck TomTom navigatie en DAB+radio.

Deze truck is echt een krachtpatser. Steengroeven, modder, oneffenheden, de Renault Trucks K kan alle mogelijke terreintypes aan. De versterkte geautomatiseerde Optidriver XTREM-versnellingsbak is zelfs berekend op basis van dit soort groeves.

Beide voertuigen zijn uitgerust met hulpmiddelen die de veiligheid van de andere weggebruikers verhogen.

Zo beschikken deze over een Optivision deur rechts, dit is een extra deurruit aan de andere kant van de bestuurder op fietser – en voetgangershoogte. Die geeft de bestuurder meer zicht.

Er zijn camera’s rondom het voertuig geplaatst en ultrasone aanwezigheidssensoren detecteren weggebruikers aan de passagierskant die de bestuurder waarschuwen door middel van visuele en akoestische signalen in de cabine.

Een zijdelinkse luidspreker waarschuwt fietsers en voetgangers wanneer het voertuig gaat afslaan aan de passagierskant. Een andere interessante feature is de automatische handrem.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Xwift (Samen Sterk) – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Xwift werd opgericht in 2007 en is vandaag een van de sterkst groeiende transportbedrijven van België. Oprichter Pieter Denys en zijn medewerkers verdienden hun sporen in het nationaal en internationaal sneltransport, “just in time” alsook dedicated en gepersonaliseerd vervoer, maar de laatste jaren zet het bedrijf ook in op diversificatie. Overnames van Demolans Logistics, Transport […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo