Nieuwe parking in Tongeren : BTB-ABVV haalt uit naar minister Peeters

Er komt een nieuwe truckparkng langs de E313 ter hoogte van Tongeren, naast de grote rotonde ten oosten van de huidige carpoolparking. Echter blijkt dat op de parking geen enkele sanitaire installatie voor de chauffeurs is voorzien, wat bij Tom Peeters, Adjunct van de Federaal Secretaris BTB-ABVV, in het verkeerde keelgat schiet. 

“In de zomer kondigde Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters aan dat er dringend nood is aan extra parkeerplaatsen voor vrachtwagens en zeker ook in Limburg. Dat er nu extra capaciteit komt op 35 km van haar voordeur is een goede zaak. Maar dat er geen enkele (sanitaire) voorzieningen voor de chauffeurs komen is totaal onaanvaardbaar!”, zegt Peeters. Dit blijkt uit de aanbestedingsprocedure die Agentschap Wegen en Verkeer recent lanceerde. De parking zelf, op een apart omheind terrein, zal 44 plaatsen voor vrachtwagens tellen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo