Nikola annuleert Nikola World, maar houdt zich aan zijn beloftes…

In volle onrust sinds het vertrek van de oprichter heeft Nikola Motors zojuist aangekondigd dat het grote jaarlijkse evenement waar het zijn nieuwe producten onthult, wordt geannuleerd, maar het bevestigt de belangrijkste data van zijn industriële plan, met name met betrekking tot de lancering van de Nikola Tre in Europa.

Officieel is de annulering van Nikola World te wijten aan de moeilijkheid om een groot evenement van dit type te organiseren te midden van de Covid-crisis. De tegenstanders van het bedrijf (en dat zijn er enkele…) zien het duidelijk als een direct gevolg van de onrust die is ontstaan door de beschuldigingen van Hindenburg Research en het vertrek van Trevor Milton.

Bovendien bevestigt de constructeur opnieuw dat hij zich zal houden aan de termijnen die hij heeft aangekondigd voor de voltooiing van zijn bedrijfsplan:

  • productie van de eerste pre-productie modellen van de elektrische Nikola Tre in de Iveco fabriek in Ulm “in de komende weken”
  • levering van de eerste elektrische Tre’s aan hun klanten in het vierde kwartaal van 2021
  • de eerste brandstofcelvrachtwagens zullen voor het einde van volgend jaar in de VS worden geproduceerd, zodat in de eerste helft van 2022 met het testen in de praktijk kan worden begonnen
  • Bouw van de eerste fase van een eigen vrachtwagenfabriek in Coolidge, Arizona, voor het 4e kwartaal van 2021.
  • De Coolidge-fabriek zal naar verwachting in 2023 volledig operationeel zijn, met een productiecapaciteit van 35.000 vrachtwagens in twee ploegen per jaar.

Daarnaast kondigt Nikola een aankomende overeenkomst aan met een bedrijf waarmee het eerste waterstofstation in het tweede kwartaal van 2021 zal worden geïnstalleerd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo