Politie-inval bij Transport Van Steenbergen

De politie is binnengevallen bij transportbedrijf Van Steenbergen in Arendonk voor een onderzoek naar sociale dumping en mensenhandel. Het onderzoek kwam er na een klacht die de BTB-ABVV indiende samen met Roemeense en Bulgaarse chauffeurs die voor de groep werkten.

De bal ging aan het rollen toen de chauffeurs in 2018 naar de BTB stapten omdat ze Engelstalige documenten moesten ondertekenen waarin ze akkoord gingen met een vermindering van hun dagvergoeding. Omdat ze hiermee niet akkoord gingen, wilden ze dat de BTB verdere stappen ondernam tegen het bedrijf. Volgens de BTB is er een sterk dossier tegen Van Steenbergen.

Volgens Gazet van Antwerpen zijn er in het dossier veertien verdachten verspreid over verschillende firma’s, waaronder acht binnen de familie Van Steenbergen. Arrestaties werden volgens de krant nog niet verricht, maar de arbeidsauditeur heeft een onderzoek gevorderd bij de onderzoeksrechter.

Van Steenbergen heeft in België twee vennootschappen: Van Steenbergen Logistics en Arendonk Transport, samen goed voor 3.3 miljoen euro toegevoegde waarde en 35 VTEs. Het heeft nauwe banden met tractionairs Q Trucking (Slowakije) en het Portugese Viana & Fernandes, waar hoofdzakelijk Roemeense chauffeurs werken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo