Sensolus rondt 3,5 miljoen financieringsronde af 

Het belgische IoT-bedrijf Sensolus heeft 3,5 miljoen euro opgehaald om haar internationale groei te bestendigen en om haar product roadmap te realiseren.

Sensolus ontwikkelt IoT-oplossingen waarmee bedrijven in staat zijn om niet-aangedreven activa zoals zoals palletten, dozen, containers, herbruikbaar verpakkingsmateriaal en trailers in real-time te traceren. De oplossing bestaat uit draadloze trackers die even eenvoudig als een sticker te installeren zijn, tot zeven jaar meegaan zonder opladen en in real-time communiceren met het internet. Sensolus combineert trackingdata met bestaande procesgegevens om supply chain metrics te genereren, te waarschuwen voor afwijkingen en om patronen te detecteren die leiden tot procesoptimalisatie.

“Wat de de oplossing van Sensolus uniek maakt is het samenspel tussen cloud en edge intelligentie op de tracker. Dit herleidt het – oorspronkelijk – complexe geheel van low-power asset tracking tot een toegankelijke plug-and-play oplossing. Zo is het mogelijk om grote hoeveelheden activa te traceren zonder controle over het operationele risico te verliezen”, zegt Kristoff Van Rattinghe, CEO en mede-oprichter van Sensolus.

De Belgische start-up is actief in meer dan 15 landen en vandaag zijn meer dan 100.000 activa aangesloten op het Sensolus SaaS (Software as a Service) platform. De nieuwe financieringsronde zal de groei van Sensolus in het bestaande marktsegment versnellen en nieuwe segmenten in Europa en de Verenigde Staten helpen aanboren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo