Sluiting van de horeca: hoe zit het met de chauffeurs?

De sluiting van de horecan voor een maand dreigt de levensomstandigheden van de vrachtwagenchauffeurs te bemoeilijken. Op de eerste dag van de inwerkingtreding van de nieuwe maatregelen blijft de situatie echter onder controle.

Vorige week had TLV al preventief contact opgenomen met het Agentschap Wegen en Verkeer in Vlaanderen om minimale service op de snelwegparkings te garanderen, maar de tekst die gisteravond in het Belgisch Staatsblad werd gepubliceerd, laat duidelijk toe om etablissementen die afhaal- en bezorgmaaltijden aanbieden, open te laten. Uit een eerste klank vanmorgen blijkt dat deze maatregelen zijn toegepast, met name in Heverlee op de E40. Als alle exploitanten van snelwegstations, in het kader van de overeenkomsten met de twee infrastructuurbeheerders (AWV in Vlaanderen, Sofico in Wallonië) deze maatregelen toepassen en hun gebouwen niet sluiten, zullen de chauffeurs dus nog toegang hebben tot een kopje koffie of fatsoenlijke sanitaire voorzieningen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo