Sterke septembermaand voor nieuwe en tweedehands LCV’s

De inschrijvingen van lichte bedrijfsvoertuigen herpakken zich in september. Er zijn 12,1% meer nieuwe LCV’s ingeschreven dan in september 2019, na een moeilijke maand augustus. Bij de tweedehands modellen gaat het zelfs over een stijging met 17,1%.

De cumulatieve cijfers tonen echter een daling van 15,2% van de inschrijvingen van nieuwe bestelwagens en pick-ups in vergelijking met de eerste negen maanden van 2019. Traxio, de sector van de verdelers en herstellers verwacht dat die achterstand niet meer goedgemaakt kan worden en vreest een daling van 15% over het volledige jaar. Voor sommige merken gelden nog steeds langere levertermijnen dan normaal, en hetzelfde geldt voor sommige koetswerkbouwers.

Tweedehands doet het goed

De tweedehandsvoertuigen doen het al enkele maanden goed en de achterstand op het vlak van inschrijvingen over de eerste negen maanden wordt beperkt tot -1,7% in vergelijking met vorig jaar. Een aantal bedrijven en zelfstandige ondernemers kiest volgens Traxio bewust om eerder een tweedehands lichte bedrijfsvoertuig te kopen in plaats van een nieuw omwille van de onzekerheid. Een tweedehands voertuig is goedkoper en de afschrijvingstermijn kan korter zijn. Bovendien is een eventueel verlies kleiner wanneer een tweedehands voertuig zou moeten verkocht worden indien de zaken minder goed gaan dan verwacht. Ook onmiddellijke beschikbaarheid speelt een rol. Plus het feit dat bepaalde bedrijven extra bestelwagens inzetten om hun personeel naar werven te kunnen vervoeren (door de coronamaatregelen).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo