Still breidt gamma elektrische heftrucks tot 5 ton

Still presenteert de vernieuwde RX 60 heftruck, een elektrisch toestel met een hefcapaciteit van 3,5 tot 5,0 ton en een keuze tussen twee zwaartepunten.  

In 2019 had hij zijn gamma RX60 elektrische vorkheftrucks met een hefvermogen van 2500 tot 3500 kg al vernieuwd. De dochteronderneming van de Kion-groep rijdt daarom de spijker op de kop met deze nieuwe versies, waarvan het hefvermogen is gestegen tot 5 ton. Dit is een volledig nieuw concept, dat vooral wordt gekenmerkt door een nieuwe cabine met de nu beproefde stalen batterijdeur die 180 graden naar achteren openzwaait, waarna één persoon met een elektrische pallettruck de batterij kan vervangen.

Klanten kunnen kiezen uit zeven verschillende voertuigvarianten met een standaard laadzwaartepunt van 500 mm of 600 mm op aanvraag (enkel bij de RX60-35). Naar keuze zijn er zowel loodzuur- als lithium-ion batterijen beschikbaar, maar Still legt duidelijk het accent op de lithiu-ion varianten. De nieuwe RX 60-35 en -50 heeft twee gesloten 11 kW aandrijfmotoren (3-fase) met actieve koeling in de vooras. In de High-Performance versie zorgen de twee motoren voor nog eens 46% extra vermogen. Beide motoren drijven de voorwielen individueel aan, zelfs onder een volledige stuurhoek. Volgens Still zorgt een actief koelsysteem voor een hoge thermische stabiliteit, zelfs bij maximale prestaties. De accucapaciteit bedraagt 930 Ah (59,5 kWh) of in de lithium-ionversie tot 118,4 kWh in de RX 60-50. De nieuwe RX60 kan dus gemakkelijk twee shifts achter elkaar aan zonder tussentijds opladen, zegt Still.

Verder bouwt de nieuwe RX60-35 en -50 voort op de troeven van zijn kleine broers : de lage carrosserievoorzijde, de zicht-geoptimaliseerde mastprofielen en de doordachte plaatsing van bedieningselementen en displays zorgen voor een betere visibiliteit, en de cabine heeft 16 mm meer hoofdruimte en meer voetruimte dan zijn voorganger. Voor meer veiligheid en comfort bij het op- en afstappen heeft de vergrote opstap ook een anti-slip profiel.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo