Toyota vernieuwt zijn Hilux

De Toyota Hilux krijgt een aantal updates voor 2020, met als meest opvallende vernieuwing de expressieve grille. Het belangrijkste nieuws zit echter onder de motorkap: een nieuwe, 204 pk sterke 2.8 liter diesel. In combinatie met een automaat levert die met 500 Nm, met een handgeschakelde versnellingsbak wordt het koppel beperkt op 420 Nm. De beproefde 2.4 diesel van 150 pk blijft leverbaar.

Toyota heeft de ophanging en demping van de Hilux herzien voor een betere wegligging en meer comfort. Daarnaast krijg en de modellen uitgerust met vierwielaandrijving een elektronische functie die het effect van een mechanisch sperdifferentieel nabootst voor een betere tractie in tweewielaangedreven modus. Een lager stationair toerental van 680 t/min, een aangepaste gasrespons en een bijgewerkte stabiliteitscontrole moeten de offroad-prestaties optimaliseren.

Naast een nieuwe neus, LED-lichten voor- en achteraan en nieuwe opties voor velgen en kleuren, krijgt de Hilux ook vanbinnen een upgrade. Zo is er voortaan een nieuw instrumentenpaneel en een 8-inch infotainmentsysteem dat compatibel is met Apple Carplay en Android Auto. Voor liefhebbers van een extra stoere look is er de Hilux ‘Invincible’, een lifestyle-versie die vooral liefhebbers van outdoor-activiteiten moet overtuigen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo