Traton en Hino vormen een joint venture

Na Daimler Trucks en Volvo Group bundelen twee andere vrachtwagengiganten hun krachten om hun toekomstige nul-emissie bedrijfsvoertuigen te ontwikkelen: na twee jaar van besprekingen richt Traton een joint venture op met Hino.

De twee groepen zullen hun krachten bundelen om batterij-elektrische voertuigen (BEV’s), brandstofcelvoertuigen (FCV’s) en componenten te ontwikkelen. Ze zullen ook samenwerken aan software en interfaces. De teams werken eerst in Södertälje bij Scania en vervolgens bij Hino in Tokio. Het doel is om de introductie van emissieloze vrachtwagens op de markt te versnellen, maar de twee partners hebben zich nog niet vastgelegd op een marktintroductiedatum.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo