Van Mossel wordt grootste dealergroep in de Benelux

Met de overname van de dealergroepen Fidenco in België en Autopolis in Luxemburg wordt Van Mossel Automotive Groep de grootste automotive groep in de Benelux. Fidenco en Van Mossel vertegenwoordigen een verkoopvolume van zo’n 23.000 auto’s per jaar en 49 locaties. BNP Paribas Corporate Finance trad op als bemiddelaar in deze transactie.

De transactie, de grootste overname in de ruim 70-jarige geschiedenis van de Nederlandse groep, wordt voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) en is gepland om voor eind november dit jaar te worden afgerond. Van Mossel Automotive Groep neemt de twee groepen over van Alcopa. Het betreft een 100% belang in beide groepen, uitgezonderd het merk Volvo (inclusief Polestar) waarmee een joint-venture wordt gesloten. Van Mossel nam twee jaar geleden al de dealerschappen GMAN en Bruyninx over van Alcopa.

De nieuwe overnames markeren de volgende mijlpaal voor Van Mossel Automotive Groep buiten de Nederlandse grenzen. Autopolis realiseert in Luxemburg met twee vestigingen een verkoopvolume van zo’n 8.000 auto’s per jaar van 13 merken. De Belgische Fidenco Automotive Groep verkoopt per jaar rond 15.000 auto’s van tien merken met dertien vestigingen in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo