VIL-project zoekt oplossingen voor nachtopening magazijnen

Het Vlaams Instituut Logistiek (VIL) lanceert het project ‘Warehouse 24/7’, dat leveringen de klok rond wil mogelijk maken. Het onderzoekt in samenwerking met acht bedrijven technologische en infrastructuuroplossingen om dit mogelijk te maken.

Distributie ’s nachts en tijdens de daluren kan zorgen voor een lagere verkeersdruk, minder wachttijd op laad- en losplaatsen en een betere benutting van de infrastructuur, maar er zijn ook bezwaren en belemmeringen zoals veiligheid en de ruimere werkuren. Het VIL-project ‘Warehouse 24/7’ gaat op zoek naar oplossingen via een totaalconcept voor leveringen buiten de openingsuren, zowel voor grote als kleinere bedrijven. Het focust daarvoor op technologie en de randvoorwaarden zoals aansprakelijkheid en douaneafhandeling.

Colruyt Group, Distrilog, Handico Trucking, Katoen Natie, Lantis, MPET, Ninatrans en Port of Antwerp werken mee aan het project.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo