Vlaamse overheid lanceert projectoproep duurzame logistiek

Vlaams minister Lydia Peeters lanceert een oproep voor projecten die de logistieke keten duurzaam kunnen optimaliseren. Ze mikt daarmee vooral op projecten die een modal shift naar het spoor of de binnenvaart realiseren. Bedrijven kunnen voorstellen indienen tot en met 16 november.

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken zal de ingediende voorstellen analyseren en na een positieve evaluatie vervolgens financieel ondersteunen. Die ondersteuning geldt voor een periode van maximaal 3 jaar, bedraagt maximaal 200.000 euro per project, en valt onder de de-minimis regelgeving van de Europese Commissie. Een gelijkaardig initiatief leverde vorig jaar 18 goedgekeurde projecten op voor een totaal van 2,5 miljoen euro steun.

“Samenwerking tussen de logistieke partijen staat centraal. Aangezien wij een belangrijke rol weggelegd zien voor verladers moeten aan elk project minstens twee verladers deelnemen”, zegt Vlaams minister Lydia Peeters. De voorwaarden, de procedure en de volledige projectoproep is te vinden op www.vlaanderen.be/subsidies-voor-duurzame-logistiek.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo