Volvo Groep sluit strategisch partnerschap met Isuzu

Tien maanden na de ondertekening van een Memorandum of Understanding hebben Volvo Group en Isuzu Motors een strategisch partnerschap gesloten. In eerste instantie zullen de effecten ervan vooral in Azië voelbaar zijn.

Het strategisch partnerschap houdt geen enkele vorm van consolidatie of kapitaalverwerving in. Het strategische partnerschap komt echter tot uiting in de verkoop door Volvo Group van haar Aziatische dochteronderneming UD Trucks aan Isuzu Motors. Deze verkoop heeft een zeer indirect effect op de Europese markt, want al enkele jaren geleden was het de bedoeling dat de mogelijke opvolger van Volvo FL en Renault Trucks D door UD Trucks voor de wereldmarkt zou worden ontwikkeld. Als eerste stap zullen Isuzu en UD Trucks samenwerken om een nieuw medium-duty truck platform te ontwikkelen, exclusief voor de Aziatische markten. Dit platform bestond nog niet bij UD Trucks en het is dan ook onwaarschijnlijk dat op basis hiervan een nieuwe Volvo FL of Renault Trucks D zal worden ontwikkeld. Op lange termijn kan echter niet worden uitgesloten dat Volvo Group een beroep zal doen op de expertise van Isuzu op het gebied van vrachtwagens voor stedelijke distributie.

Andere gebieden van het samenwerkingspact betreffen gezamenlijke ontwikkelingen op verschillende technologische gebieden zoals autonoom rijden, connectiviteit en middelzware elektrische trucks. De twee groepen zullen ook samenwerken op het gebied van inkoop en logistiek.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo