Volvo Trucks zet volledig elektrische voertuigen in de bouw in

Volvo Trucks is gestart met livetests van een elektrische FM en van een elektrische FMX bij een Zweedse klant in de bouwsector. De firma Swerock, deel van de PEAB Group, zal beide voertuigen testen in stadsomgevingen.

De elektrische Volvo FM is uitgerust met een betonmixer en zal beton leveren bij klanten. Daarnaast wordt een elektrische FMX met een haakarm ingezet bij grotere infrastructuurprojecten. Bij de tests wordt niet alleen gekeken naar de prestaties van de voertuigen zelf, maar ook naar het volledige ecosysteem voor elektromobiliteit. Zo onderzoekt Volvo Trucks welke laadmogelijkheden het best aan de productiviteitsvereisten voldoen.

“Dankzij dit soort tests kunnen we de activiteiten van klanten beter begrijpen. We zien hoe elektrische voertuigen een impact op hun dagelijkse activiteiten hebben op het vlak van rijcycli, laadvermogen, beschikbaarheid, rijbereik maar ook andere parameters. Tegelijkertijd genieten ze van alle voordelen van stiller en milieuvriendelijker transport”, aldus Ebba Bergbom Wallin, Business Manager Electromobility bij Volvo Trucks.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo