VRD investeert in MAN eTGM

Groep VRD kiest resoluut voor een strategie van ‘duurzaam en ecologisch verantwoord ondernemen’ en heeft als eerste transportbedrijf in België een elektrisch aangedreven MAN eTGM vrachtwagen in dienst genomen.

VRD specialiseert zich voor 90% in de distributie naar doe-het-zelfzaken (DIY) in de Benelux en beschikt hiervoor over een vloot van 90 eigen voertuigen. Negen jaar geleden was VRD al pionier met een een hybride vrachtwagen en het was op de IAA 2018 dat CEO Raoul Van Raemdonck voor het eerst kennismaakte met de MAN eTGM. Hij was meteen ook letterlijk ‘verkocht’ en gaat dus nu voor zero emission transportoplossingen, want naast de nieuwe eTGM rijdt VRD ook met een eTGE bestelwagen.

Vorige week vond bij MAN concessiehouder Lockefeer te Sint-Niklaas de sleuteloverhandiging plaats van de MAN eTGM aan de familie Van Raemdonck. VRD CEO Raoul Van Raemdonck: “Onze MAN eTGM zal worden ingezet voor de distributie naar doe-het-zelfzaken in de regio Waasland – Klein Brabant, goed voor een traject van ongeveer 150 kilometer per dag. Dat is ideaal als je naar de autonomie van 165 km kijkt.”

Naast het ecologisch aspect wil VRD trouwens zijn steentje bijdragen aan de algemene veiligheid op de baan. Zo is de eTGM uitgerust met een uitgebreid camerasysteem, met niet alleen een dodehoekcamera maar tevens een achteruitrijcamera en zijcamera’s.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo