Weerts Group breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk

Weerts Group heeft in Bury St Edmunds (Verenigd Koninkrijk) een industrieel perceel van 171.600 m² gekocht.  Het zal op de site een logistiek gebouw van 80.000 m² neerpoten, het eerste van de groep in het land. Met die lokale opslag- en distributieoplossing wil het bedrijven helpen de administratieve, logistieke en fiscale uitdagingen van de Brexit te minimaliseren.

Bury St Edmunds is een recent opgericht logistiek park in de buurt van Cambridge. De locatie is ideaal gelegen voor de ontwikkeling van logistieke activiteiten langs de snelweg A14, de enige snelweg naar Felixstowe, de 6e drukste havenstad van Europa en de 37e  drukste ter wereld, en de belangrijkste containerhaven van Engeland.

De bouw zal plaatsvinden in Q2 en Q3 van 2021. Het dak van het gebouw is voorzien van zonnepanelen om groene stroom te produceren en krijgt 66 laadkades en een plafondhoogte (binnen) van 13m. Het gebouw krijgt de BREEAM-certificering “zeer goed”. De eerste fase van het project (40.000 m²) is reeds verhuurd, waardoor er nog 40.000 m² beschikbaar blijft voor andere klanten. Weerts Group heeft financiering verkregen van Blackstone Real Estate Debt Strategies en werkt samen met lokale ontwikkelaar Jaynic.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo