Featured Video Play Icon

[ADVERTORIAL] iOnLogistics tevreden met nieuw platform Bulkchain

Big data zijn de brandstof van de economie van de toekomst. Ze zijn een motor van groei en verandering. NxtPort ontwikkelde dit dataplatform samen met de Antwerpse breakbulk community om deze big data inzichtelijker en transparanter te maken voor alle spelers in de logistieke keten.

Een van de bedrijven die in dit digitaal project stapte is Mexico Natie. De connectie tussen Mexico Natie en het NxtPort-platform werd gelegd via het iTOS-platform van iOnLogistics, waarmee de softwareontwikkelaar oplossingen in de logistieke keten van bedrijven aanbiedt.

Digitalisatie logistieke processen met Bulkchain

iOnLogistics is zeer tevreden met dit nieuwe digitale platform. “Het komt de digitalisering ten goede”, zegt Guy Van der Veken. “Datastromen worden gedigitaliseerd en geüniformeerd. Er wordt minder administratieve last bij de gebruikers, zoals magazijniers, gelegd. Het overtypen van data is verleden tijd, alles verloopt automatisch. Als een order afgewerkt is, moeten er bijvoorbeeld geen pdf’s meer worden ingescand en doorgestuurd naar de klant. Dat is een enorme tijdwinst én daarenboven daalt de foutenlast drastisch.”

Significante optimalisatie

Voor Mexico Natie heeft het digitale platform veel voordelen. “De orders van ArcelorMittal Logistics (AML) worden nu elektronisch ingeladen”, zegt Guy Van der Veken. “Op het moment dat een truck/container geladen is, wordt er automatisch terug gemeld aan AML welke goederen effectief geladen werden via dit elektronisch bericht. De klant wordt aldus realtime geïnformeerd over de vooruitgang van zijn orders. Het mooie aan dit platform is dat NxtPort continu sleutelt aan verdere uitbreiding zodat de hele logistieke keten afgedekt kan worden.”

Digitale inhaalbeweging

Het was de breakbulk community die zelf naar NxtPort stapte omdat ze de administratieve processen in de sector arbeidsintensief en tijdrovend vinden. Bovendien staan de verschillende schakels in de logistieke ketting minder ver in het delen van data dan de containersector. De breakbulk community wilde een digitale inhaalbeweging maken. En dat lijkt nu dus te gebeuren. In heel het project heeft iOnLogistics een belangrijke rol gespeeld. Zij zijn de lijm en de drijvende motor geweest tussen de verschillende partijen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo