Dit zijn de nieuwe Renault Kangoo Van en Express Van

Renault heeft zijn volledig nieuwe compacte bestelwagens Kangoo Van en meer ‘basic’ Express Van voorgesteld. Ze worden in de lente van volgend jaar gecommercialiseerd. De Kangoo Van zal ook beschikbaar zijn in een elektrische ZE-variant.

De nieuwe Kangoo vervangt de huidige generatie, waarvan de basis al meegaat sinds 2007. Het Franse merk kiest voor zijn Kangoo een hogere positionering, met de nieuwste technologieën en een meer ‘lifestyle’ afwerking, en daarnaast een meer ‘basic’ Express Van. De eerste rolt van de band in Maubeuge (Frankrijk), de tweede in Tanger (Marokko)

Kangoo Van

Naast een nieuw design en interieur, krijgt de Kangoo Van ook een aantal praktische innovaties. Zo is ‘Easy Side Access’, waarbij er geen middenstijl zit tussen het voorportier en de zijdelingse schuifdeur. Daardoor beschikt de Kangoo over de breedste deuropening van het segment 1.416 millimeter, twee keer zo groot als bij het vorige model. Een andere innovatie is de ‘Easy Inside Gallery’, een wegklapbare dakgalerij aan de binnenkant, waarbij lange voorwerpen tot boven het hoofd van de passagier geschoven kunnen worden om zo meer plaats vrij te maken op de grond.

Op technologisch vlak maakt de Kangoo Van een generatiesprong met het Renault EASY LINK multimediasysteem, stabiliteitscontrole met functie voor aanhangwagens en actieve remhulp. Bestuurders van een versie zonder achterruiten zullen blij zijn met de digitale Permanant Rear View achteruitkijkspiegel. De Kangoo wordt leverbaar in twee lengtes, met een handgeschakelde en automatische versnellingsbak, en met diesel-, benzine- en elektromotoren. Meer details ontbreken nog. Zijn nuttige volume gaat van 3,3 tot 3,9 m³ in de standaardversie en van 4,2 tot 4,9 m³ in de lange versie.

Express Van

Renault mikt met de Express Van op “jonge ondernemers en kleine wagenparken die op zoek zijn naar de beste verhouding prijs/prestaties en voldoet aan hun elementaire behoeften,” en heeft het over een afwerking die “tegelijk modern en robuust” is. Een basisuitvoering dus. Toch beschikt ook de Express over EASY LINK en veiligheidssystemen zoals een achteruitkijkassistent (Rear View Assist), dodehoekwaarschuwing (Blind Spot Warning), parkeersensoren voor- en achteraan, en een groothoekspiegel (Wide View Mirror). De Renault Express krijgt volgens het Franse merk het grootste opbergvolume in zijn klasse (48 liter), bovenop een laadvolume van 3,3 tot 3,7 m³.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo